Gewijzigde openingstijden: vrijdag 11.00-18.00 uur en zaterdag 10.00-17.00 uur. Bel even van te voren of stuur een mailtje.

Merken

Totem, een echte “Soul Mover”

Totem luidsprekers zijn anders.

Zijn ze beter? Tja, in ieder geval zijn ze anders. En wel zo anders dat velen die ze door de jaren heen gekocht hebben er nog steeds naar luisteren. Als je een Totem langere tijd beluisterd hebt dan is een andere weergever niet snel een betere. Dat komt omdat een Totem luidspreker je weet te brengen naar de kern van muziek. En alle soorten muziek, compromisloos, van heavy metal tot fijnzinnig klassiek. Dat is de absolute meerwaarde van een Totem luidspreker.

Een Totem luidspreker weet ook aan zichzelf voorbij te gaan. Ze verdwijnen als het ware. En zo gebeurt het dat je je één kunt voelen met de muziek, mee kunt gaan met de verroering die muziek met zich mee brengt. Je kunt deel uitmaken van de unieke vorm van communicatie die muziek is. Wat voor muziek dan ook. En dat is een echte “Soul Mover”.

 

Merken_TOTEM

Merken_REGA

Rega, een heel slim en eigenwijs bedrijf

Rega is echt. Wat ze ook maken. Of het nu een draaitafel, een kabeltje , een elementje of een versterker is. Alles komt uit eigen huis en wordt door Rega ontwikkeld en geproduceerd. In Engeland en nergens anders! Dat zegt nog niets over de weergave. Alhoewel. Apparatuur uit Engeland staat veelal garant voor muzikaliteit. Maar vele merken zijn de afgelopen decennia in andere handen gekomen. Investeerders zo gezegd. En met de investeerders verdween vaak de ziel uit de firma. Het economisch resultaat was leidend voorwerp en niet de muzikaliteit van het apparaat. Zo niet bij Rega. Roy Gandy, oprichter van Rega, is nog steeds “in charge” en dat is te merken. Met zijn vaste ploeg ontwikkelaars maken ze ongelofelijk mooie en fenomenaal klinkende producten die elk hun prijs vele malen waard zijn. Ben je op zoek naar een 100% eerlijk product waarbij muzikale betrokkenheid voorop staat dan moet je Rega niet voorbij laten gaan!

Klassieke tweedehands platen, laat ze weer draaien

Ik ben begonnen om een assortiment tweedehands platen neer te zetten voor de verkoop. Al vele jaren hebben mijn vrouw en ik speciale interesse in de oudere opnames en uitvoeringen. We zijn verheugd een mooie collectie te hebben staan. Deze platen worden zorgvuldig beoordeeld en beluisterd wanneer er twijfels zijn. We poetsen ze en de meeste krijgen een nieuwe binnen hoes. Zo heb ik een fraaie kwaliteit waar de nieuwe eigenaar volop van kan genieten. Kom maar eens snuffelen in mijn platenbak die regelmatig aangevuld wordt. Er staan werkelijk bijzondere werken ik op vinyl geperst door Decca, EMI, Philips, Deutsche Grammophon, RCA, Capital enz. Interessant dik oud vinyl. Ook heb ik veel Boxen met complete werken en opera’s. Geweldig leuk! Daarnaast prettig geprijsd!

Kennis, dat brengt je verder

Ik schrijf vaak over audio gerelateerde onderwerpen. Dat vind ik leuk om te doen. Maar ik probeer de liefhebber ook iets bij te brengen. Er wordt namelijk verschrikkelijk veel onzin uitgekraamd. Dat is altijd al zo geweest. Nu, met internet in ieder huis, kun je een zee aan informatie krijgen. Op blogs, speciale sites, op fora. Dat is erg leuk en er staan goede tips en ervaringen in beschreven. Een overgroot deel bevat ook klinkklare onzin die klakkeloos voor waar aangenomen wordt en ook weer over genomen en verspreid. Veel van die onzin komt uit de “gespecialiseerde” markt zelf. Waarschijnlijk heb je op auto fora en vishobby fora info met onzin in dezelfde strekking maar daar houd ik me niet me bezig. Het probleem van audio apparatuur is dat het vaak erg subjectief is. Tegenwoordig klinkt iets al snel goed. Een mooi verhaal er bij en de klant is snel getriggerd. Ook doet de veelheid aan technische snufjes geen goed aan duidelijkheid in keuze maken. Veelal wordt een “nieuwe techniek” gelijk als beter ervaren. Dat hangt sterk af wat je behoefte is!

Lees meer bij Verhalen en know-how