De winkel is definitief gesloten

Over La Scala

lascala_logo_m_horen_exported_retina

La Scala, Delicatessen in Beeld en Geluid is ontsproten uit een zakelijke historie vanaf 1991 en een hobby achtergrond vanaf ongeveer 1972.

Als klein kind was ik al in de weer met platen. Die van mijn ouders en van mijn broers (en die vonden dat niet zo’n geweldig idee). Mijn allereerste draaitafel was van Dual die via mijn broers op mijn kamer kwam. Ik was een jaar of 6. Het was een draaitafel met versterker ingebouwd en een luidspreker in de kap. Wat was ik daar blij mee! Ik draaide van alles. Pop singeltjes, Wim Sonneveld, jazz van mijn vader, noem het maar op. Wat een magie, geluid uit een deksel vanaf een zwarte schijf! Later werd deze mono weergever vervangen door een Sony stereo met twee speakers. Mijn vader kocht toen producten van Phillips, een draaitafel, reciever en luidsprekers.

Luidsprekers hadden mijn speciale interesse. Ik experimenteerde met losse speaker units en bouwde er kasten om heen. Ik had totaal geen verstand van elektronica en het verbaasd me nu nog dat er eigenlijk nooit iets in rook opgegaan is. Later kocht ik speakerkits en bouwde daar speakers mee. Ook het modificeren van luidsprekers vond ik leuk. Er viel altijd wel wat te verbeteren.

Na de MDS-C met goed gevolg in mijn zak te hebben kroop het bloed waar het niet gaan kon. In Zwitserland was een firma die bijzondere zelfbouwluidsprekers ontwikkelde met exclusieve units van Fostex. Deze firma had een soort franchise concept en toen ben ik in 1991 de eerste ACR winkel in Nederland begonnen. En wel op het st. Annaplein 23-24 in Tilburg. Ik had nog nooit een luidspreker verkocht maar het enthousiasme en de keuze om deze exclusieve speakers te verkopen was een goede zet. Uit heel Nederland en ook België had ik klanten. Uiteindelijk werd het animo om zelf speaker te bouwen steeds kleiner en ging ik ook “gewone” luidsprekers verkopen. Dit waren Totem luidsprekers. Een ware opvolging voor de zelfbouwluidspreker.

In 1999 ben ik met een compagnon een nieuwe winkel in Oisterwijk begonnen. Deze Zaak heette De Opera, Audio en Design. We integreerden hoogwaardige Home Cinema met projectie in dit pand. Ook Multiroom konden we demonstreren. We waren hier bijzonder vroeg mee. De woorden Home Automation en Domotica werden amper gekend. wij konden dat laten zien.

In 2007 besloten we weer ieder een eigen weg te gaan en heb ik mijn pand in Tilburg volledig gerenoveerd en er een smaakvolle showroom in gemaakt. eveneens met een super Home cinema, geïntegreerde luidsprekers en tot de verbeelding sprekende audio. Ook sturing van de complete home cinema ruimte inclusief licht behoort tot hetgeen we aanbieden.

Nooit in dubio over stereo

Ondanks alle vooruitstrevende techniek van nu en in de toekomst zal het  “gewone” stereo systeem een grote plaats blijven innemen in vele leefruimten. Het is ook het meest voor de hand liggende systeem voor de ware muziek liefhebber. Daar liggen ook onze roots.

Compromisloze muziekweergave van alle stromen van muziek met een intensiteit die alle cellen van ons lichaam weet te bereiken. Daar is muziek voor gemaakt. Het is de unieke universele vorm van communicatie waarvan de energie van directe invloed is op ons welzijn. Met deze wetenschap zijn de door ons geselecteerde producten ontwikkeld. Het uiteindelijke resultaat ligt in onze handen. Met respect voor uw wensen en het werk van de ontwerpers zullen we er in slagen een compromisloze samenstelling te maken.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.