De winkel is definitief gesloten

Een tweede handsje, en dan?

Subkop

Marktplaats staat er redelijk vol mee. Tweedehands draaitafels. Ook staat er nog op een ouderlijke zolder vaak wel een oudje te wachten tot er misschien nieuw leven in geblazen wordt.

Zijn ze allemaal nog te reanimeren of moeten sommige tocht ten dode opgeschreven worden? Tja, dat hangt er maar van af. Sluit hem eens aan op het lichtnet en kijk of ie draait. 45/33 toeren schakeling werkt. En als er een stroboscoop op zit kijk gelijk of ie gelijk loopt. Fluctueert dat heel erg dan moet het een verzamel object zijn om de investering te toen om het goed te krijgen. Elektronisch gestuurde platenspelers hebben nog al een last van verouderde condensatoren en die zijn in waarde verandert . deze vervangen is een tijdrovende klus. Als je een draaitafel hebt met en automatisch of half automatisch mechaniek dan probeer eens te kijken of dat allemaal werkt en of het geen rare dingen doet zoals halverwege er mee ophouden en zo. Gebruik dan een oude plaat….

Uiteraard heb je eerst gekeken of er wel een element met een rechte naald op zit anders hoef je natuurlijk helemaal geen plaat op te zetten.

Werkt het allemaal dan kun je het beste eens kijken of je de draaiende onderdelen kunt smeren. Ben je handig dan haal je de spindel die aan waar het draaiplateau mee ronddraait uit elkaar en maak je die goed schoon met wasbenzine. Koop bij de specialist een goede olie, het liefst van Quality Service, om de zaak te smeren.

Wat natuurlijk ook kan is met de draaitafel naar de specialist (mij) toe gaan en laten kijken wat er wel en niet goed is. Als je een goede hebt dan is het zeker waard daar wat geld in te investeren en weer jaren op een goede manier plezier van te hebben.

Er zijn namelijk tal van verbeteringen aan te brengen die er voor zorgen dat de draaitafel beter weer geeft dan hij ooit heeft gedaan. Ik weet wel in te schatten of de prijs die daar voor betaald moet worden het waard is.

Te denken is aan reinigen en smeren, nieuwe naald/element, afstellen, betere bekabeling, enz.